Sopimussuhteissa – on sitten kyse palvelun tai tavaran kaupasta – toimittajalla on pääsääntöisesti ensin oikeus korjata virheensä. Tilaaja monesti tyytyisi mieluummin hinnanalennukseen tai jopa siihen, että kauppa perutaan kokonaan.
Sopimussuhteessa onkin tärkeää, että osapuolet tietävät oikeutensa ja velvollisuutensa virhetilanteissa. Osapuolten on tärkeää tutustua sopimussuhdetta koskevaan lainsäädäntöön ja määräyksiin sekä sopimuksessa sovittuihin reklamaatiomenettelyihin. Näin sopimussuhteessa varmistetaan mahdollisuus suorituksessa syntyneen virheen korjaamiseen tai muuhun hyvitykseen.
Reklamaatio on tehtävä kohtuullisessa ajassa siitä, kun virhe huomataan. Reklamaatiossa on aina yksilöitävä havaittu virhe tai puute. Virheen euromääräistä arvoa ei ole tarpeen ensimmäisessä vaiheessa määritellä, jos se ei ole vielä tiedossa. Virheilmoituksen jälkeen voikin sitten rauhassa neuvotella siitä, miten asia korjataan vastaamaan tilausta ja toisaalta selvitellä virheen korjaamisen kustannuksia.
Asianajamme neuvovat mielellään virheilmoituksen laadinnassa ja avustavat neuvotteluissa. Asianajajamme ovat olleet mukana muun muassa rakennusurakoihin ja asuntokauppaan liittyvissä katselmuksissa ja sovintoneuvotteluissa.